Business Image

Ditt image er ditt viktigste kommunikasjonsverktøy.

Business Image

Wenche Veiersted - Business Image

Hvordan kommuniserer du din kompetanse og din profesjonalitet?

Ditt image er ditt viktigste kommunikasjonsverktøy.

Standarden for klesstilen i næringslivet i Norge er i dag mye mer avslappet og uformell enn for bare noen år siden. Klesstilen er forskjellig fra bransje til bransje, noen er mer konservative enn andre. Vi lever i dag i en globalisert verden hvor kontakter og samarbeid utover landegrenser for mange firmaer står på dagsordenen. Da er det spesielt viktig at du tilpasser klesstilen din til kundens forventninger og egne standarder.

Klær kommuniserer, det er det ingen vei utenom. Hvordan du presenterer deg visuelt gir andre et inntrykk av både ditt forhold til deg selv, arbeidet ditt og spesielt hvordan du håndterer detaljer. Er du uoppmerksom med antrekket ditt, kan det gi et uheldig inntrykk til andre.
En person som viser at han eller hun har et godt grep på seg og sin visuelle presentasjon, formidler på et ubevisst nivå at de også håndterer jobben sin på en profesjonell måte. Her handler det om førsteinntrykket vi gjør på andre, men også på hvordan vi ser på oss selv.
Jeg har hørt nok historier om avtaler med utenlandske firmaer som gikk i vasken pga. at en forhandler gjorde et uprofesjonelt inntrykk og ikke tilpasset seg forholdene til forhandlingspartneren. Det er ikke så klokt å alltid være seg selv nok. Dette hører inn under temaet Interkulturell Kompetanse.

Jeg anbefaler kundene mine å dele opp garderoben i to, en del for jobben og en for privat bruk. Dette avhenger selvfølgelig av hvilken stilling du har og for hvilket firma du jobber.
Undersøkelser har vist at du oppnår bedre resultater når du er kledd mere profesjonelt. Tendenser er at du da har større forventninger til deg selv og arbeidet ditt. Interessant. Dette betyr ikke at du skal være «overdressed» eller ha på deg stive, ubekvemme klær. Det betyr å følge noen enkel regler som gjør at antrekket og utseendet kommuniserer profesjonalitet.

Nøkkelordet her er kontroll. Kontroll av hår, skjegg, sminke, smykker, utringninger, stoffer, fargevalg, passform, etc. Og selvfølgelig gjelder det å være velpleiet, ha pussede sko, ingen manglende knapper eller løse tråder, etc.
Har du spørsmål om hvordan du bør kle deg på jobben, hjelper jeg deg gjerne videre. Jeg har lang erfaring fra Tyskland med å gi seminarer om Business-Image for større firmaer og banker.

Tilbud:
Farge- og Stilkonsultasjon med Business-Image som tema.

Tidligere kunder i Tyskland:
Deutsche Bank, UBS, Ratiopharm, Haufe Verlag, Volksbank Müllheim, General Electric, Europapark.

Business Image
Business Image
Business Image