Om meg

Etter et omflakkende og interessant liv – endelig hjemme igjen!

Wenche Veiersted

Wenche Veiersted

Om meg

Jeg er født og oppvokst i Oslo. Etter endt skolegang flyttet jeg til utlandet (USA og Tyskland) hvor jeg bodde til jeg vendte hjem igjen i 2012. Det var et veldig godt valg!

Etter å ha levd hele mitt voksne liv i andre land og med andre kulturer, har erfaringene mine selvfølgelig preget hvem jeg er i dag. Jeg har måttet lære å bli mere fleksibel og tolerant og at det er flere gode måter å løse en oppgave på. Jeg har også lært å verdsette individuelle behov og legninger, som i dag er en viktig del av arbeidet mitt som rådgiver.

Farge- stil- og imagekonsulenten

Jeg ble kjent med denne delen av arbeidet mitt mens jeg bodde i USA. Etter at jeg flyttet til Tyskland, bestemte jeg meg for å ta utdannelsen i Washington D. C. til individuell fargekonsulent etter metoden utviklet av amerikaneren Suzanne Caygill. Denne metoden benytter seg av tusenvis av stoffprøver i forskjellig farger og kvaliteter og var den aller første metoden på markedet, allerede i 1942.

Et par år senere tok jeg en utdannelse hos Carla M. Mathis i California for å bli stilkonsulent med lærerkompetanse. Carla har vært en av de ledene imagekonsulentene både i USA og internasjonalt i mange år.  Hun har skrevet boken «The Triumpf of Individual Style» (sammen med Helen V. Connor). Boken blir brukt i dag på utallige colleges og skoler, bl.a. på Fashion Institute of Technology i New York, og gir grunnlaget for stilanalysen min.

Jeg har jobbet internasjonalt siden 1989 som selvstendig næringsdrivende imagekonsulent. Arbeidsfeltet inkluderer både personlig image og business image. Jeg gir kurs, seminarer og har utdannet andre konsulenter i over 20 år.

Transaksjonsanalyse

Jeg har en fireårig tilleggsutdannelse (deltid) i Transaksjonsanalyse fra Tyskland. Denne utdannelsen har vært av uvurderlig hjelp i forhold til gruppearbeidet mitt med kunder.

Interiørarkitekten

Jeg er utdannet interiørarkitekt fra New York School of Interior Design. Etter avsluttet studium jobbet jeg i fire år for to forskjellige firmaer i New York City med hovedtema kontorlayout og design.  Deretter flyttet jeg til Richmond, Virginia, hvor jeg etablerte meg som freelance designer og kombinerte arbeidet med familieetablering. Oppdragene mine bestod av renovering av gamle hus og noe kontordesign. I Tyskland, ved siden av arbeidet som imagekonsulent, jobbet jeg som interiørarkitekt for turistnæringen i Schwarzwald. Oppgaven min var å gi interiørseminarer og innredningshjelp til eiere av ferieleiligheter.

Privat

Jeg har to voksne barn som bor og arbeider i USA.

Utmerkelser

2002, «The AICI Jane Segerstrom Award» for international work for the Image Consultation industry. Jeg har arbeidet som interiørkonsulent i USA og Tyskland. Farge- og stilkonsultasjon har gitt meg mulighet til å arbeide internasjonalt; i USA, Tyskland, Østerrike, Sveits, Sverige, Luxemburg, England, Frankrike, Spania og Tsjekkia.

Hva våre kunder sier

Jeg hadde en morsom og lærerik dag hos Wenche under min fargekonsultasjon. Jeg har fått komplimenter for klesplagg som er kjøpt inn i ettertid - i farger jeg aldri har viet en tanke tidligere. Det samme gjelder sminke! Wenche er behagelig, ærlig og profesjonell, og jeg anbefaler henne med hele mitt hjerte.- Anniken Askeland (Østerås)
I want to thank you for your perfect and professional seminar you did with Anna for us in Prague in October. The seminar was fabulous. It was very,very nice to meet you!- itka Beckova (Check Republic)
Thank you for a fabulously inspiring evening! We admire your diplomacy and the ease with which you relate to people. We also very much appreciate your generosity to the Network.- Network of English Speaking Women
I am being bombarded with compliments about my hair! Its the ideal style for me. It accented the colour of my eyes, frames my face perfectly and goes well with my character!- Lesley Goebel (Germany)
I want to thank you again for two amazing days that I really enjoyed. It helped me so much and I took a lot of new energy and information with me. I am also able to see more connections between what I know and how I think and feel. Thank you so much!- Martina Stejskalova (Prag)